Halloween in Durbuy,

Het is ondertussen een traditie in Durbuy (6de éditie), om op 31 Oktober een grootse Halloweenavond te organiseren.

Op het marktplein is er een Heksenmarkt, maar het meest interessant is de sfeer en de animaties in de kleine straatjes van Durbuy. De toegang voor deze avond is wel betalend ( 7,50 euro voorverkoop of 10 euro ter plaatse (Kinderen jonger dan 6jaar zijn gratis), maar je krijgt er ook echt heel wat voor terug. Alle straten van Durbuy zijn volledig omgetoverd in een echte Halloweensfeer met allerhande animaties, muziek groepjes, tovenaars, pompoenensoep en vele andere eet- en drinkkraampjes die door de lokale restaurants worden uitgebaat.

Daarnaast zijn er een honderdtal artiesten die door de straten van Durbuy dwalen als monsters, geesten, feeën, vuuracrobaten, tovenaars, verhalen vertellers, fanfares, middeleeuwse figuren…

Aan de rots “Anticlinal” is er dan een groots eindspektakel met vuurwerk en lasershow.

Het is een echte aanrader zowel met als zonder kinderen. Het is de laatste jaren ook echt uitgegroeid tot een groot evenement dat enkele duizenden bezoekers, waarvan er zelf ook zeer veel verkleed rondlopen. Voor wie van de Halloween sfeer houdt is dit de ideale mengeling van Ardennen, Griezelen en Gezelligheid.

Denk er op tijd aan om eventueel een woning te boeken voor Halloween 2018, via www.villa-durbuy.be