Jachtseizoen vanaf 01 oktober 2017.

We zitten momenteel volop in het jachtseizoen in en rond Durbuy.

Jacht is zeker een onderwerp met vele voor- en tegenstanders. Zelf jaag ik niet, maar het valt ook niet te ontkennen dat de jacht ingeburgerd zit in de tradities van de Ardennen. Er nemen zoveel mensen uit de streek rond Durbuy aan deel. Het gaat ook niet enkel over de jagers zelf, maar ook de jachtopzieners, de drijvers, de jachthonden, de keukenploegen voor de jachtmaaltijden enz…

Als je in dit seizoen op een zaterdag of zondag tussen 07h00 en 08h00 door de streek rijdt, dan zal je pas merken hoeveel mensen met de jacht bezig zijn in en rond Durbuy. Het geeft dan ook een zekere sfeer en als je de kans krijgt om eens deel te nemen aan een drijfjacht, dan is dat zeker niet te missen als onderdeel van de “echte Ardennensfeer”.

Voor de gastronomen onder ons, is het natuurlijk ook het seizoen van de wildmenu’s in de restaurants van de streek. Reebok, gekonfijte eend, hazenrug, fazant suprême …… elk restaurant heeft wel één van deze gerechten op het menu.

Voor de wandelaars en mountainbikers, heeft de jacht wel als nadeel, dat veel wandelingen bepaalde dagen onderbroken zijn, door de jachtactiviteiten. Deze staan duidelijk aangegeven op alle invalswegen naar de bossen en het is absoluut noodzakelijk om dit te respecteren voor de veiligheid.  Op de website van Durbuy, staat ook alle informatie welke routes in welke periode niet toegankelijk zijn : link voor November en December 2017.

Nu zondag 19 November zullen de Jachthoorn blazers ook aanwezig zijn in Durbuy.

Vakantiewoningen rond Durbuy op www.villa-durbuy.be