RIANTE ARDENNEN

Om onze liefde voor de Ardennen te delen,
stellen wij jullie voor om enkele dagen te verblijven
in één van onze unieke vakantiehuizen.

De Ardennen zijn voor ons de unieke combinatie tussen Natuur, Gastronomie, Gezelligheid, Sportiviteit en Lokale cultuur.

Natuur is alom aanwezig in de Ardennen. Deze natuur, de mooie uitzichten, de zonsopgang, reeën aan de bosrand enz… zijn voor ons nog steeds een echte garantie voor levenskwaliteit. De Ourthe vallei tussen Durbuy en Bomal is daarbij één van de hoogtepunten van de streek. Onze woningen Mirador, L’Ecureuil, en Atlas liggen op minder dan 2 km van Ourthe en de wandel en fietsweg van Durbuy naar Bomal.

Gastronomie, is voor ons en voor Durbuy altijd belangrijk geweest. Durbuy is bekend voor zijn vele restaurantjes en op de terrassen is het prima vertoeven met een Orval, of een Durbuy Z. “Le Cor de Chasse”, “Les Pieds dans le Plat”, “Le Coq aux champs” en “Le Fou est Belge” staan met een michelinster garant als een” ideale uitvalsbasis voor een gastronomische weekend. Maar ook “Durbuy Ô”, “Les Clos des Récollets” en “Brasserie Fred” zijn met un Bib Gourmand zeker niet te vergeten.

Deze zomer start Wout Bru met een restaurant in Durbuy, dus wij verwachten zeker dat die volgend jaar aan dit lijstje zal kunnen worden toegevoegd.

Gezelligheid is één van de kwaliteiten van de streek die wij niet meer zouden kunnen missen. Deze gezelligheid heb je ideaal één van onze chalets Arbre Dressé, Ard’zen of Le Mirador. Na een lange boswandeling, relaxen in de Jacuzzi of Sauna en daarna met een lekker glas wijn aan de open haard. Dat is puur genieten, maar gezelligheid zit ook ingeburgerd in het karakter en de levensidealen van de echte Ardenner.

Sportiviteit is alom aanwezig in de Ardennen. Wandelen, Mountainbiken, Kajakken …is voor iedereen gemakkelijk te organiseren in Durbuy. Voor de durvers en de jeugd is er Deathride, via Ferrata en adventurepark ook allemaal in en rond Durbuy.

Wat is er beter dan een echt Familiefeest met 20 of 30 personen in La Récréation, Le Fond des Vaulx of L’Ecureuil. Na een stevig ontbijt en een dosis avontuur voor de Kids, allemaal samen kokerellen en een gezellige avond doorbrengen, dikwijls op initiatief van de grootouders.

Ook liefhebbers van de lokale cultuur komen aan hun trekken in en rond Durbuy. Op zondag ochtend is er de bekende markt La Petite Batte à Bomal. Durbuy organiseert dan weer zeer geregeld speciale weekends met markten rond théma’s zoals streekbieren, kazen, chocolade, of het feest van de Rivierkreeftjes. Maar de grote publiekstrekkers blijven toch de Kerstmarkt (4 weekends voor Kerstmis) en Halloween.

ONZE BELOFTE

Unieke en kwalitatieve woningen in de Ardennen met een aandachtige service.

ELS & RUDI

Els Ponnet is van Vlaamse afkomst, maar is geboren in de Ardennen. Op de Universiteit in Leuven tijdens haar studies leerde ze Rudi Merlo kennen. Samen zijn wij actief in de verhuur en de verkoop van vakantiewoningen, chalets en villa’s in de streek rond Durbuy sinds 1996. Het familiebedrijf, Ourthe et Somme, heeft sinds 35 jaar ervaring in de verhuur en het beheer van vakantiewoningen en vakantieparken in de Ardennen.

Sinds 1996 wonen wij met onze twee kinderen in de Ardennen. De natuur, de gastronomie en de levenskwaliteit van de Ardennen, zijn voor ons de troeven van de Ardennen, die wij met onze huurders willen delen.